Olympiske lege

57 danske atleter deltager i OL-åbningsceremonien

Til OL-åbningsceremonien i Paris er sejleren Anne-Marie Rindom og håndboldspilleren Niklas Landin de to danske fanebærere. Bag dem går 57 danske atleter og 25 trænere og ledere.

Fredag aften er der OL-åbningsceremoni i Paris. Det bliver endnu en spektakulær en af slagsen. Det er første gang i historien, at atleter sejles et stykke af ruten under åbningsceremonien. Først fragtes de danske atleter i bus til Seinen fra den olympiske by. Omkring kl. 20.55 sejler den danske båd cirka seks kilometer gennem Paris med da andre landes både omkring sig. Det heler slutter med et show på Trocadero, hvor den olympiske ild tændes.

57 danske OL-atleter deltager i OL-åbningsceremonien. Derudover deltager 25 trænere og ledere. Der er 132 danske atleter – inklusiv reserver – på det samlede danske OL-hold. En del danske atleter er dog ikke ankommet til Paris endnu, da de først skal konkurrere i den sidste halvdel af OL. Desuden er kriteriet for at deltage i åbningsceremonien, at det ikke må kollidere med de sportslige forberedelser. Derfor deltager danske atleter ikke, hvis de skal i konkurrence dagen efter, da deltagelse kan være fysisk hård for kroppen og med sen hjemkomst. Dog har DIF – Danmark Olympiske Komité – gjort en undtagelse med fanebærer Niklas Landin, som skal spille kamp lørdag.