Olympiske legeTopnyheder

Danske atleter nåede OL-målet

De danske atleter har endnu engang leveret et OL på højeste hylde, og med ni medaljer opfylder medaljehøsten den danske resultatmålsætning.

2 guldmedaljer.
2 sølvmedaljer.
5 bronzemedaljer.

Sådan lyder den danske OL-medaljebundlinje efter et formidabelt OL i Paris med udsolgte arenaer, forrygende stemning på tribunerne og stærk dansk opbakning til atleterne i rødt og hvidt.

Dermed er medaljemålsætningen også opfyldt, og alle de forbund, der var udmeldt medaljeforventninger til, er lykkedes med præstationer, der har sendt atleterne på podierne. Chef de mission for det danske OL-hold, Søren Simonsen, siger:

”Vi har haft et flot dansk OL, hvor vi har nået vores medaljemålsætning. Det kan vi i Danmark være enormt stolte over. Som vi meldte ud, da vi offentliggjorde målsætningen kort før OL, skulle vi vente lidt på, at danske atleter kom på podierne på grund af konkurrenceplanen til dette OL. Det har skabt ekstra pres på alterne her til sidst, men det har de håndteret fremragende, og vi kan konstatere, at de forbund, vi havde særlige medaljeforventninger til, alle har vundet medaljer. Udover nogle helt fantastiske præstationer har vi set et dansk OL-hold stå sammen og bakke hinanden op på meget fornem vis i en OL-kulisse, som har været formidabel,” siger Søren Simonsen.

Team Danmark har en målsætning om at være blandt verdens 25 bedste blandt alle nationer og blandt de fem bedste nationer med et indbyggertal på under 10 millioner indbyggere målt på antal medaljer. Hvis vi udelukkende kigger på medaljetabellen, ligger Danmark – kort tid før OL’s allersidste konkurrencer er afsluttet – på en samlet 22. plads målt på antallet af OL-medaljer, og sammenligner vi Danmark med andre lande med under 10 millioner indbyggere, så ligger Danmark på en fornem tredjeplads. Det er på niveau med OL i Tokyo, forklarer Lars Balle Christensen.