Olympiske legeParasportTopnyheder

Historisk PL-guld til dansk svømmer

Svømmer Alexander Hillhouse vandt torsdag aften guld på 100 m fly ved de Paralympiske Lege. Det er Danmarks første PL-medalje i Paris 2024 og den første nogensinde til en dansk atlet med et udviklingshandicap.

Alexander Hillhouse sørgede for en forrygende dansk start på PL i Paris, da han i sin favoritdisciplin 100 m fly diskede op med karrierens største resultat og sikrede sig paralympisk guld. Det gjorde han i tiden 54.61 sekunder, der er ny paralympisk rekord.

“Det er helt utroligt. Jeg drømmer, tror jeg nok. Men jeg skal nok slå mig selv i hovedet, så jeg kan se, at det er virkelighed. Jeg er virkelig stolt”, siger Alexander Hillhouse, der vendte som nr. 4 i finalen, men satte alle til vægs med en forrygende slutspurt.

“Det er sådan, mine trænere har sagt, jeg skal gøre. Jeg har arbejdet meget med min speed på de sidste meter”, siger 20-årige Alexander Hillhouse.

Sølvet gik til britiske William Ellard i tiden 54.86, mens den forsvarende mester Gabriel Bandeira fra Brasilien vandt bronze på en øredøvende første aften i Paris La Defense Arena.

Historisk bedrift
Alexander Hillhouse er den første danske svømmer med et udviklingshandicap, der deltager ved de Paralympiske Lege siden Sydney i 2000. Han er den første nogensinde til at vinde en medalje.